Menu Luk

Hvad er hydraulik

Hvad er et hydraulisk system?

Hvad er, og hvordan fungerer det her hydraulik? Vi kan kalde et hydraulisk system for en drivteknologi. Systemet anvender nemlig væske til at flytte energi fra for eksempel en elektrisk motor til en aktuator, dette kunne være en hydraulisk cylinder der er forbundet til en grab. Væsken er teoretisk set ukomprimerbar, det vil sige at der ikke er en stor mærkbar ændring ved tryk. Her anvendes oftest hydraulisk olie.

Hvad bruges et hydraulisk system til?

Det er mest anvendt hvor der er behov for en høj effekttæthed, eller hvor der er krav for meget belastning. Du ser tit hydraulik brugt i gravemaskiner, kraner og mange industrisystemer som f.eks. presser, løfter eller lignende.

I mange hjælpe-systemer finder du også hydraulik. Tunge porte, bremsesystemer og i noget så simpelt som en tandlægestol.

Hvorfor bruge hydrauliske systemer?

Netop effekttætheden spiller ind her og brugen af få komponenter til at udføre komplekse og hurtigt bevægelige maskiner. Hvor sikkerheden samtidigt er i top. Når noget er tungt, eller fast og ikke er muligt med håndkraft. Så finder man sig tit i en hydraulisk situation hvor maskinen skal presse, trykke, løfte, sænke, trække eller dreje med en stor kraft.

Skal vi hjælpe dig?

Har du problemer med hydraulikken. Eller mangler du en fast samarbejdspartner. Ring os op, og hør om mulighederne.  70 33 24 00

Kontakt os for mere information.

Har du spørgsmål til cylindre eller info om hvad vi ellers kan hjælpe dig med? Ring os op eller skriv til os.

Hvad består et hydraulisk system af?

I et hydraulisk system finder du typisk en pumpe eventuelt med en tank til væske. Denne pumpe sørger for at sende væske videre og få eksempelvis en motor til at starte.

Skal du have mere kontrol over din motor, bruger man typisk ventiler. Det kan være at motoren skal kunne køre forlæns og baglæns, eller du måske vil have kontrol over tempoet. Alt dette kan gøres ved hjælp af ventiler.

Ovenstående beskrivelse er et eksempel på et “Open loop system”. Samler du dine ventiler i pumpen og fjerner tanken, kaldes dette et “Closed loop system”. Herunder kan du se en forsimplet illustration af et “Open loop system”.

hydraulik komponenter Figur af et hydraulisk system (Open loop system) – forsimplet.

Det hydrauliske system kan bestå af mange forskellige komponenter. Du kan læse lidt om nogle af de vigtigste i vores artikel om hydrauliske komponenter.

Hos JJ Hydraulik servicerer og reparerer vi alt inden for entreprenør- og landbrugsmaskiner. Desuden har vi også kompetencerne til at udføre opgaver i det maritime miljø.